Vets4Wild

Támogassanak!

Ezek az állatok menthetőek az Ön hozzájárulásával. Támogasson adója 2%-ával!

 

Vadállatoknak hozott létre "Mentőhálózatot" a Milvus csoport

szarvas
photo by Alex Helin via shutterstock.com

Borka Levente állatorvos, a Vets4Wild Egyesület képviselője elmondta, a sérülések túl késői diagnosztizálása miatt jelenleg, a hozzájuk kerülő vadállatoknak csak a fele épül fel. „A vadállatgyógyászatban nincsenek meg azok a sikerek, mint a haszonállat-gyógyászatban. Amit mi hiányolunk, hogy az esetek nagy részében nincsenek háttér információink. Addig, amíg egy macska, kutya tulajdonosa beszámol arról, hogy mióta beteg az állat, mi történt vele, nekünk ezek az információik nem állnak rendelkezésünkre, és a másik az, hogy addig, amíg a sérülést követően szakember kezébe kerül az állat, az esetek többségében az már túl késő.”

bővebben

 

Támogassanak

 

Támogassák tevékenységünket adójuk 2 százalékával!

Adatok

VET'S4WILD Egyesület

CIF 30158127
Bank OTP Bank
IBAN RO58OTPV320000620261RO01
SWIFT OTPVROBU

 

 

Elkészült Románia valószínűleg első, rehabilitációs célokból épült madárröpdéje

OLYMPUS DIGITAL CAMERA2012 őszén a Milvus Csoport és a Vets4Wild Egyesület közös munkájával elkezdődött a szentsimoni (Maros megye) madármenhely építése.
A 4 méter magas, 25 méter hosszú madárröpde „A kerecsensólyom védelme észak-kelet Bulgáriában, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában LIFE projekt támogatásával épült és hónapokig tartó önkéntes munka termése. A nyárádmenti röpde terve a bulgáriai Green Balkans Vadállat Rehabilitációs Központjának látogatása során született meg.  A röpde kizárólag rehabilitációs célokból épült, a felépült madarak szabadon engedésük előtt itt gyakorolhatják a repülést és gyűjthetnek energiát ahhoz, hogy a természetes élőhelyükön is megélhessenek. Így a röpdébe gyakorlatilag nem kell bemennie senkinek, az etetést is kívülről oldják meg.

2013. augusztus 4-én véglegesen felépült a röpde és egyúttal új helyet kapott a tavaly ősszel Aradról érkezett kerecsensólyom, amelynek még szükséges a repülést gyakorolnia, mielőtt szabadon repülhet az ürgés legelők felett.

 

 

Rólunk

 

A “Vets 4 Wild” egyesület 2012- ben alakult, sérült és egészséges vadállatok ellátását , rehabilitálását célzó nonprofit,politikamentes,nemkormányzati,jogi státussal bíró szervezet.

Alapító tagok:

  • Köbölkuti Loránd
  • Szilágyi Csongor
  • Borka- Vitális Levente.

Mindhárman gyakorló állatorvosok vagyunk, akik tenni szeretnének valamit egy többnyire mellőzött ügy érdekében.

Célkitűzésünk a vadvilág védelme, a sérült vadállatok orvosi ellátása a rehabilitáció érdekében, azon tudományok támogatása, amelyek elősegítik a vadállatvédelmet és a rehabilitációt (állategészségügy, járványtan, vadállat patológia, biológia, ökológia, környezetismereti tudományok stb.), valamint megalapozni és támogatni az ökológiai turizmust, ami tartóssá tenné Románia előrehaladását a jövőben.

bővebben

 
Nyelvválasztás
English (United Kingdom)Hungarian (formal)Română (România)
Támogassanak

Katt a képre

Elérhetőség

Telefonszámok:

  • Borka Vitális Levente 0744 509 254
  • Kükölkuti Loránd 0744 597 674
  • Szilágyi Csongor 0744 899 719

Email: info (at) vets4wild.ro